PerfICTion Gentbrugge - Intercare in Manager Magazine

Toegevoegd op 30 juni 2014
PerfICTion Gentbrugge - Intercare in Manager Magazine

Sinds 2006 bouwen Gregory en Olivier Mestdagh Intercare uit tot een kennisbedrijf. Ze volgen de ontwikkeling van nieuwe technologie op de voet en investeren in de opleiding en certificering van specialisten.

Hoe ondersteunt PerfICTion Gentbrugge - Intercare klanten, zodat ze kunnen focussen op hun business?
“We profileren ons als een one-stop-shop voor IT in vier domeinen: infrastructuur, beheerstoepassingen, connectiviteit en service. We stellen ons op als onafhankelijk adviseur. Klanten kunnen bij ons terecht voor oplossingen van zowel Proximus, Destiny als Telenet. We begeleiden hen naar de oplossing die het best op hun behoeften aansluit.”

En daar horen ook cloudoplossingen bij.
“Klopt, zowel private als public cloud, en alles wat daar tussen ligt. Intercare werkt nauw samen met diverse A-vendors en met zogenaamde Tier 3-datacenters. We kunnen de servers van de klant in een beveiligd rack van Intercare onderbrengen in een datacenter. Even goed bieden we IAAS aan, waarbij de toepassingen van de klant op een virtuele infrastructuur draaien in een datacenter van één van onze partners.”

IT houdt veiligheidsrisico’s in. Hoe vrijwaart u de gemoedsrust van uw klanten?
“Door bij de infrastructuur een oplossing voor back-up of disaster recovery te voorzien via een off-site locatie. Wij staan zelf in voor de back-up van de complete omgeving van een bedrijf, van de vaste on-premise infrastructuur tot de laptops van de verkoopmedewerkers. Op de infrastructuur bieden we een brede waaier aan beheerstoepassingen voor de kmo.”

Welke meerwaarde mag de klant van PerfICTion Gentbrugge - Intercare verwachten?
“Ons aanbod steunt vooral op service. Wanneer een klant een vraagstuk heeft, springen we meteen bij. Naast die klassieke aanpak met prestaties in regie, biedt het bedrijf ook twee nieuwe servicecontracten aan. Bij het contract voor managed services betaalt de klant bijvoorbeeld een vast bedrag per pc of server voor de ondersteuning van het toestel. Ook dat is een formule die voor gemoedsrust zorgt. Het gaat om een vaste onderhoudskost en tegelijk weet je dat je technisch nooit in de problemen komt. De tweede serviceformule biedt ondersteuning buiten de gewone kantooruren voor een vast bedrag per maand.”

FICHE

◾ Vier pijlers: infrastructuur, beheerstoepassingen, connectiviteit en service.

◾ Andere domeinen: Intercare is aangesloten bij PerfICTion, een platform dat een twintigtal ICT-bedrijven bundelt, samen goed voor meer dan 150 experts. Via de link met PerfICTion hebben klanten rechtstreekse toegang tot eender welke ICT-expertise.

Het artikel van Manager Magazine vind je op onderstaande link http://www.managermagazines.be/magazines/vlaanderen-manager/intercare-de-ict-ondersteuning-die-je-business-nodig-heeft-2

Actualiteit

Evenementenkalender

linkedin

Adres

Wingepark 25
3110 Rotselaar
België