BSA viseert KMO’s met risicoprofiel

Toegevoegd op 20 april 2016
BSA viseert KMO’s met risicoprofiel

Bent u een kmo actief in de bouw, transport, productie of een van de andere sectoren die de BSA (Belgium Software Alliance) catalogeerde als sector met een verhoogd risicoprofiel op gebruik van illegale software licenties, dan is de kans groot dat u  reeds een brief van de BSA mocht of gaat ontvangen.

De risico sectoren zijn gedefinieerd aan de hand van steekproeven en waaruit zou blijken dat in deze sectoren nog steeds illegale software gebruikt wordt.

BSA ziet het vooral als een wake-up call voor zelfcontrole op uw licentiebeleid.

Moet u zich zorgen maken als U  deze brief ontvangen heb? Heel waarschijnlijk behoort u tot de meerderheid van bedrijven waar gebruik van illegale software geen onderdeel is van het bedrijfsbeleid en dan moet u zich zeker geen zorgen maken als u enkele voorzorgen neemt.

  • Zorg dat u een centrale administratie heeft van alle licenties
  • Maak een inventaris per gebruiker /toestel van gebruikte software en match dit met de aanwezig licenties. Zo spoort u de software op die zonder u medeweten geïnstalleerd is en/of vermenigvuldigd
  • Ingeval dat u niet over genoeg licenties beschikt, verwijder de overtollige software of stel u in orde door bijkomende licenties aan te schaffen.
  • Kijk of je ook voldoende achterliggende licenties hebt zoals bijvoorbeeld  user call’s bij file, remote desktop- en mail servers
  • Niet vertrouwd met licenties, vraag advies en ondersteuning bij uw PerfICTion IT-partner

Actualiteit

Evenementenkalender

linkedin

Adres

Wingepark 25
3110 Rotselaar
België